TIP OS HER - presse@midtlandet.dk
søndag 14. juli 2024
Forside112 nytTolderne fandt knap tre tons narkotika sidste år

Tolderne fandt knap tre tons narkotika sidste år

-

Toldstyrelsen har i 2023 tilbageholdt 2,9 tons narkotika. Særligt hash og opioider bliver tilbageholdt i kontrollen.

Tolderne finder store mængder narkotika på grænsen. I 2023 har Toldstyrelsen tilbageholdt ca. 2,9 tons narkotika, hvoraf hash udgjorde langt størstedelen med ca. 1,9 ton. Det viser en ny opgørelse, som Toldstyrelsen har lavet. Alene på hash er der tale om over en tredobling fra sidste år, hvor tolderne fandt 550 kilo hash. Derudover har styrelsen bl.a. tilbageholdt 54 kilo kokain, 47 kilo amfetamin og 960.000 nye psykoaktive piller som fx opioider og benzodiazepiner.

“Vi ser generelt mere narkotika på grænsen. Det gælder i særdeleshed hash, som vi i stigende grad finder i pakker på post- og kurerterminaler rundt om i landet. Af andre typer narkotika har vi også fokus på ulovlige piller som fx opioider og benzodiazepiner, som vi tilbageholdte næsten en million af sidste år”, siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Jeppe Kjærgaard.

“Fælles for stofferne er, at smuglerne er enormt kreative i forsøget på at få dem ind over grænsen, så vi arbejder konstant på at blive endnu bedre til at opsnappe den her type narkotika på baggrund af efterretninger, data og konkrete stikprøver”, uddyber han.

I 2023 har der været flere opsigtsvækkende sager. I januar fandt toldere 740.000 psykoaktive piller i en rustvogn, i februar over 300 kilo hash i en autotransporter ved den dansk-tyske grænse, og en sag fra december, hvor en mandlig rejsende blev taget med et halvt kilo kokain i kroppen i Københavns Lufthavn.  

Toldstyrelsen samarbejder med politiet om kontrollen af forskellige former for narkotika for at begrænse ulovlig import og handel i Danmark. Sagerne bliver overdraget til politiet, der som ansvarlig myndighed står for den videre efterforskning. 

Læs mere om Toldstyrelsens kontrol af narkotika i 2023.

Annonce