TIP OS HER - presse@midtlandet.dk
søndag 14. juli 2024
ForsideHaderslevAarø nomineret til Årets Ø

Aarø nomineret til Årets Ø

-

Der er en kæmpe fest for hele øen på spil, for de 150 beboere på Aarø. Som er én af blot tre kandidater til at vinde den landsdækkende pris som Årets ø. Gevinsten er en stor ø-fest for alle øens beboere og derudover 50.000 kroner.

“Jeg blev superglad, da jeg hørte, vi var nominerede. Jeg er faktisk netop nu ved at skrive et historisk skrift om øen i anledning af beboerforeningens 50-års jubilæum, for vi har været engagerede her på øen i mange år. Og vi har gang i rigtig mange ting, blandt andet vil vi gerne skabe mere natur på øen”, foprtæller initiativtageren bag ansøgningen Svend Aage Hansen.

Han fortæller videre, hvordan geevinsten skal bruges:
“Hvis vi vinder, er der mange, der skal have lov til at bestemme, hvad pengene skal bruges til udover den store fest – men jeg håber da, der bliver penge til at få trykt vores jubilæumsskrift”.

Bag kåringen af Årets ø 2024-2025 står Forenet Kredit, Landdistrikternes Fællesråd og Sammenslutningen af Danske Småøer. De vil sammen hylde de danske ø-samfund, der er kendetegnet ved ”Det gode liv på øen – hele året rundt”.

”Uden aktiviteter året rundt på vores småøer, så risikerer vi, at livet sygner hen. Med uddelingen af Årets Ø-prisen 2024-2025 ønsker vi at hylde det vigtige arbejde, der gøres mange steder på de danske øer, som gør det attraktivt for nye øboere at slå sig ned, bo og leve der året rundt – og som styrker sammenhængskraften lokalt på vores mange danske øer i hele landet,” siger Mette Ravn, der er formand for priskomitéen og bestyrelsesmedlem i Forenet Kredit.

Komitéen nominerer Aarø på baggrund af øens langsigtede planer for at fremtidssikre det aktive ø-samfund. Med masser af fælles aktiviteter for alle aldre til større indsatser med havneudvidelse og flere boliger på Aarø. Alt det gør samlet set, at komitéen anerkender beboernes indsats gennem årene, der nu også i forbindelse med Aarøs beboerforenings 50-års jubilæum sætter retning for nye initiativer for fremtiden.

Vinder-øen – og hvilken ø, der dermed får en kæmpe fest foræret – bliver offentliggjort medio maj. Kåringsfesten holdes den 8. juni.

Fakta om årets ø
- Bag Årets Ø står Forenet Kredit, Sammenslutningen af Danske Småøer og Landdistrikternes Fællesråd.
- Forenet Kredit er foreningen, der ejer Nykredit og Totalkredit.
- Temaet for Årets Ø 2024 er ”Det gode liv på øen – hele året rundt”, og udover Aarø er de to andre nominerede øer Anholt og Tunø.
- Med prisen for Årets Ø ønsker partnerskabet bag Årets Ø at sætte fokus på lokalsamfundene på de danske øer, så både beboere, gæster og andre interessenter får lyst til at gøre en ekstra indsats for øerne.
- Prisen blev uddelt første gang i 2020 og er på 50.000 kroner samt 20.000 kroner til en fest for HELE øen.
Annonce