TIP OS HER - presse@midtlandet.dk
søndag 14. juli 2024
ForsideKulturSkal du til kløften? Efterlad de dyre ting hjemme

Skal du til kløften? Efterlad de dyre ting hjemme

-

Festivalsæsonen er i fuld gang, og 100.000-vis af festivalhungrende danskere står klar i startboksene for at komme på koncertgræs og glemme alt om dagligdagens bekymringer. Mange mennesker samlet på ét sted gør det dog samtidig til højsæson for festivaltyvene. Husk derfor de gode råd, hvis du vil undgå at få ødelagt festivalhumøret, lyder det fra forsikringsselskabet Alm. Brand.
Snart venter Kløften Festival i hjertet af Haderslev, og festglade gæster kan se frem til musikoplevelser med kunsterne som Lukas Graham, Kandis og Ida Laurgberg.
Så langt så godt. Desto mere ærgerligt er det, hvis man er så uheldig at komme i kløerne på nogle af dem, der ikke kan kende forskel på dit og mit.
”Generelt er der altid en øget risiko for at blive bestjålet, når mange mennesker er samlet til store begivenheder. Vi ser bare år efter år de der ærgerlige festivaltyverier fra både ulåste telte og på selve festivalpladsen,” fortæller Jan Graversgaard, direktør i Skadeservice i Alm. Brand.
”Derfor er det første og bedste råd, at man så vidt muligt skal lade det dyre tøj, de dyre sko og dyrebare smykker blive hjemme. Altså helt hjemme. De bør heller ikke ligge i bilen, som du måske har parkeret flere km. fra festivalpladsen, for det ved tyvene altså også godt,” fortæller Jan Graversgaard fra Alm. Brand.

Når alkoholen går ind, går opmærksomheden ud

Generelt er danskerne fornuftige mennesker, som passer godt på deres ting. Det bliver bare sværere, når vi først og fremmest har fokus på at have det sjovt og måske ikke tænker over, at andre udnytter den uopmærksomhed.
”Uden at gøre det til hele sandheden, skal man heller ikke underkende betydningen af, at rigtig mange indtager en del alkohol på en festival. Det er ikke ligefrem fordrende for den skærpede opmærksomhed. Hav derfor så lidt som muligt på dig, du kan miste – dvs. drop kontanterne, brug i stedet de digitale betalingsløsninger, og opbevar vigtige ejendele, fx din smartphone, tæt på kroppen eller i en taske, der kan lukkes helt. Vi ved fra tidligere år, at det der med at få stjålet en telefon fra lommen eller tasken er noget af det, der sker oftest.”

De gode råd til at til undgå tyveri:

  • Lad de dyre ting blive hjemme – tag kun det med, du kan leve med at miste
  • Undgå så vidt muligt at have kontanter med
  • Ha’ telefon og penge/betalingskort i taske, der kan lukkes helt og holdes tæt til kroppen
  • Har du alligevel taget Pradatasken med, så tjek den ind i festivalens døgnåbne garderobe (de fleste har sådan en)
  • Hjælp hinanden med at holde øje med jeres ting

… Og husk at anmelde tyveri til politiet, hvis uheldet alligevel skulle være ude.

Pressemeddelelse fra Alm. Brand Forsikring

Annonce