TIP OS HER - presse@midtlandet.dk
søndag 14. juli 2024
ForsideGramGram Slot køber Gram Slotskro og Den gamle kro

Gram Slot køber Gram Slotskro og Den gamle kro

-

Tirsdag d. 4. juni skiftede nøglerne til Gram Slotskro hænder og dermed også ejere. Familien Schrøder, der gennem de sidste 111 år har drevet krodrift på Slotskroen, enten som forpagtere eller ejere, har gennem de sidste par måneder haft dialog med Gram Slot om overtagelse af Slotskroen og Den gamle kro, som begge har været drevet af familien Schrøder gennem generationer. Og fra 1. juni i år blev begge kroer en del af Gram Slot.

Oprindeligt har Gram Slotskro været en del Gram Slot, da den blev bygget i 1673 af Schack slægten, der ejede Gram Slot i 13. generationer fra 1664 til 2007. Så at Slotskroen bliver genforenet med Gram Slot kan i det store historiske perspektiv virke som en naturlig følge af Marianne og Carsten Schrøders beslutning om at stoppe som kroværter.

”Vi har haft mange gode og konstruktive snakke med Marianne og Carsten om overtagelsen af Gram slotskro og Den gamle kro, og jeg er utrolig glad på Gram Slots vegne over at en så historisk bygning som slotskroen får mulighed for at komme tilbage til slottet,” udtaler Svend Brodersen, Gram Slot.

Han fortsætter; ”Fra Gram slots side går vi meget ydmygt til værks med denne overtagelse. At have drevet en familieejet virksomhed i over hundrede år er det ikke hvem som helst, der kan – da slet ikke indenfor krodrift. Så familien Schrøder har godt og grundigt skrevet sig ind i historien som dygtige og arbejdsomme kroværter, og deres virke har betydet utrolig meget for hele Gram og lokalsamfundet helt tilbage fra før genforeningen i 1920.”

Samlingspunkt for mange familier

At Gram Slotskro og Den gamle kro har haft en vigtig rolle i mange menneskers liv, hersker der ingen tvivl om. Gennem generationer har selskabslokalerne dannet ramme om alt lige fra barnedåb til begravelser.

”Jeg tror jeg taler på hele min families vegne, når jeg gerne vil sige tak til de mange mennesker i Gram, der gennem tiden har valgt at holde deres fester hos os og har vist os den tillid, at de gerne ville lægge deres fest i vores hænder. Det har gjort en stor forskel for os gennem tiden, at mærke den lokale opbakning, fortælle Marianne Schrøder.

Det har også langt hen ad vejen været lokale ansatte og lokale samarbejdspartnere Schrøder familien har benyttet sig af, og familien har altid været opmærksom på at bakke godt op om de aktiviteter, der har været i Gram.

”Lokal forankring er altid vigtigt, og derfor er jeg også glad for at de medarbejdere, der har arbejdet på Slotskroen og Den gamle kro kan beholde deres job og allerede er blevet en del af personalet på Gram Slot,” udtaler Marianne Schrøder.

Store perspektiver

”Jeg ser store perspektiver i denne sammensmeltning af kroerne og Gram Slots aktiviteter på det kulturelle område, men også inden for møder og konferencer. For vi får udvidet vores værelseskapacitet med 27 værelser og får dermed næsten 60 dobbeltværelser, hvilket betyder at vi kan til trække større virksomheder og lave flere aktiviteter, fortæller Svend Brodersen, ”derudover ligger der også en god synergi i, at vi nu har både store lokaler med op til 500 gæster og små lokaler til mindre fester og møder. Derfor ser jeg gode muligheder for at få Gram Slot endnu mere på danmarkskortet end hidtil”.

Fredag den 21. juni fra kl. 16 -19 vil der være Goddag & Farvel reception på slotskroen, hvor samarbejdspartnere, lokale, medarbejdere og andre interesserede er velkomne til et lettere traktement.

Kopieret fra Gram Slot facebook

Annonce