TIP OS HER - presse@midtlandet.dk
søndag 14. juli 2024
ForsideVojensFRISTEDET i Vojens blev åbnet

FRISTEDET i Vojens blev åbnet

-

Idag blev det nye lokalesamarbejde FRISTEDET i Vojens åbnet.
Det er Foreningen Forældrehuset og TEAM Livskvalitet, som sammen står bag tilbuddet.

Første taler var Kommunalbestyrelsesmedlem og Formand for Social- og Handicapudvalget Lene Bitsch Bierbaum (V), hun lykønskede de to foreninger med åbningen, samtidig erkendte hun at der var gået for meget politik i lokalet.
Ansøgningen om brugen af lokalet i kælderen af Sundhedscenter Vojens, blev vedtager på kommunalbestyrelsesmødet den 27. februar 2024.

Foreningen Forældrehuset:

Herefter fortalte formand for Foreningen Forældrehuset Rie Jørgensen, hvad foreningen står for.
Det er en forening for udsatte familier med børn under 18 år. Det kan både være et barn der er i mistrivsel, har en psykisk eller fysisk sygdom, eller hvis forældre der er ramt.
“Vores målgruppe er derfor meget bred, det handler også meget om fællesskab og inklusion. Vi vil skabe de bedst mulige rammer for at børn, unge og forældre kan lykkes”, fortalte Rie Jørgensen.

Foreningen har cafe hver torsdag mellem 15.30 og 18.30. Foruden tilbydes også en pigegruppe, som er for piger med autisme, gruppen mødes onsdage.

Det er drømmen at indgå samarbejde med andre foreninger, lave andre grupper og på sigt få tilknyttet frivillige, der kan hjælpe. Dette kan være en socialrådgiver, som kan hjælpe med vejledning.

TEAM Livskvalitet:

Er en forening der hjælper bredt. Blandt andet kunne Viora Elnore Kjærgård fortælle at der er tilknyttede et bredt udvalg af støttepersoner, som kan hjælpe trængte familier og personer igennem hverdagen.

Foreningen har fem lokalforeninger fordelt i Danmark.

Fristedet åbning
Fra Venstre Rie Jørgensen, Viora Elnore Kjærgård og Luise Skov Houman – Foto: René Holm
Lene Bitsch Bierbaum åbning fristedet
Lene Bitsch Bierbaum holder tale ved åbningen af fristedet – Foto: René Holm
Annonce