TIP OS HER - presse@midtlandet.dk
søndag 14. juli 2024
ForsideRegionaltFra 1. april skal hunden i snor på stranden

Fra 1. april skal hunden i snor på stranden

-

Fra den 1. april skal hunden igen i snor, når du lufter den på stranden – det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund. For når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Nu er der ikke mange dage, til vi igen må bladre frem til 1. april. Men heller ikke i år er det en aprilsnar, at det i perioden 1. april til 30. september er nødvendigt at holde snoren på hunden, når du lufter den på stranden. Og strandture er noget, langt de fleste hunde er vilde med: Der er masser af sanseindtryk og gode muligheder for stimulering og aktivering – på land såvel som over og under vandet:
“Selv om du måske ikke har opdaget det, har vores hunde ofte – som de rovdyr, de i realiteten er – fuldstændig styr på det, hvis der ligger ynglefugle eller andre dyr og trykker sig i nærheden, når I er ude at gå”, forklarer Agrias hundeekspert, Lotte Evers.
Hun opfordrer derfor til, at hundeejere i den kommende tid sætter snor på hunden eller helt undgår at lufte hund på steder, der er yngleplads for fugle og andet vildt:
“Med foråret kommer yngletid, og naturen er snart fuld af fugleunger og andre dyrebørn, men hvert år risikerer mange hundeejere, at deres løsgående hunde får fat i en harekilling eller skræmmer ynglefugle væk fra deres reder, for uanset at det er de færreste hunde, der i dag har behov for at jage, før de kan spise sig mætte, vil næsten alle vores hunde udvise et eller andet niveau af jagtinstinkt”, mener Lotte Evers.
“Jagtinstinktet er en af de mest almindelige – og for nogle ejere, uforudsigelige – adfærdsformer hos vores hunde. Det kan vise sig ved, at hunden løber efter blade, der blæser i vinden, svømmer efter fugle på vandet, jagter egernet op i træet eller følger færten efter rådyr i skoven”, siger Lotte Evers.

Den gør ikke noget!

Det er ikke kun hundeejerne og deres hunde, der har glædet sig til at tage hul på strandsæsonen – i den kommende tid vil mange andre forårsglade strandgæster besøge de danske kyster, men ikke alle vil være lige så vilde med din hund, som du er. Faktisk er der en del danskere – både børn og voksne, der er direkte bange for hunde, forklarer Lotte Evers.
Angst er ikke en rationel følelse, så derfor nytter det ikke at forklare eksempelvis et forskrækket barn, at din hund ikke gør noget; Det er ikke DIN hund, barnet er bange for, men selve idéen om hunde. Så selv om det kan være svært at forstå, når man har en flink og rar hund, der aldrig gør eller hopper op af fremmede på gaden, tjener det alle parter bedst at respektere, at ikke alle elsker hunde. Som hundeejer må man tage ansvar og undgå konflikter, så vi alle fremover kan nyde godt af at gå ture i den smukke danske natur.
Lotte Evers fortæller, at der findes alternativer i form af særlige hundestrande og hundeskove, som du og din hund kan benytte, hvis du og din hund elsker det våde element og helst nyder gåturen uden snor. Husk, at der er forskellige former for afmærkning på strandene: Det blå flag er nok det mest kendte, og det betyder i reglen, at her er hunde ikke tilladt. Men det er klogt at tjekke, inden I tager hjemmefra, hvad der er tilladt dér, hvor I gerne vil hen. En simpel søgning i Google Maps på ”hundestrand” eller ”hundeskov” kan hjælpe.

5 tips til efter strandturen

Agria giver her fem tips til, hvordan du kan passe godt på din hund efter en tur på hundestranden:

  1. Gør det til en vane at kigge nærmere på din hund hver dag i forårs- og sommertiden – så finder du også flåter og andre ubudne gæster.
  2. Skyl altid hunden i ferskvand efter havbad.
  3. Sørg for, at hunden er ordentligt tør, inden den f.eks. lægger sig i kurven.
  4. Hold øje med, om din hund får små sår på kroppen efter flåtbid eller andet, da de kommende måneder og sommeren er højsæson for ”hot spots”, en akut hudbetændelse, der hurtigt breder sig under pelsen. En fugtig pels giver nemlig den slags hudproblemer gode betingelser.
Annonce