TIP OS HER - presse@midtlandet.dk
torsdag 19. september 2024
Forside112 nytDronekampagne skal oplyse om reglerne

Dronekampagne skal oplyse om reglerne

-

Fighter Wing Skrydstrup har taget initiativ til en kampagne for at oplyse om reglerne for droneflyvning. Kampagnen sker i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mange borgere og virksomheder har taget dronerne til sig. Og ligesom der er spilleregler for trafikken på landevejen, er det også vigtigt at overholde færdselsreglerne i luften.

Droneoperatører skal blandt andet være opmærksomme på, om de overholder reglerne for sikkerhedsafstande, hvad enten det gælder naboens grund, civile lufthavne eller militære flyvestationer som fx Flyvestation Skrydstrup.

For at synliggøre reglerne har Fighter Wing Skrydstrup taget initiativ til en oplysningskampagne på området. Det sker i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi.

Enkelt budskab

Buskabet er ganske kort: Det er vigtigt at sætte sig ind i reglerne, og borgere og virksomheder kan hente nyttig information på Trafikstyrelsens hjemmeside Droneregler.dk.

 “Vi vil på Fighter Wing gerne bakke op om flyvning med droner, men på en sikker og forsvarlig måde. Det er derfor vigtigt, at sætte sig ind i regelsættet og vise respekt for især områderne tæt på Flyvestation Skrydstrup, når man flyver med sin drone. Vi skal gøre alt hvad vi kan for at undgå et sammenstød mellem droner og flyvemaskiner – så flyv med omtanke”, fortæller Chef for Base Support Squadron René fra Fighter Wing Skrydstrup. 

– Vi støtter op om kampagnen, så borgerne ikke kommer i karambolage med reglerne på dette område. Antallet af droner i det offentlige rum stiger, og derfor øges muligheden også for, at man uden at tænke over det, fx kommer til at flyve ind i en flyvesikkerhedszone, som der er omkring Fighter Wing Skrydstrup”, forklarer politiinspektør Gert Bisgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Trafikstyrelsens hjemmeside Droneregler.dk indeholder information om regler for flyvning med droner, krav til certifikater for droneoperatører samt kort, så man kan se, om der måtte være særlige regler i det område, man befinder sig i.

Pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi

Annonce